Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

"Let's Go Fly A Kite"!

Αφού σήμερα δεν είδαμε ούτε για δείγμα χαρταετό να κολυμπάει στα ουράνια, ενώ η εντονότατη κακοκαιρία δε μας έκανε τη χάρη να αμολήσουμε καλούμπα, "lets go fly a kite", α λα Mary Poppins!!!
 


Το παρακάτω, το θυμόσαστε, οι πιο...παλιοί; Ήταν στο Αναγνωστικό της Δ΄ Δημοτικού (1955) στο κεφάλαιο με τίτλο "Προσπάθησε πάλι". Η εικονογράφηση είναι χαρακτικό του Τάσσου!


Δύο αδέλφια, ο Νίκος και η Χαρούλα προσπαθούν να πετάξουν το χαρταετό που είναι η ελληνική σημαία. Αποτυγχάνουν, όμως, να σηκώσουν τον αετό. Ο θείος παρακινεί τον Νίκο να μην αποθαρρύνεται και να συνεχίσει την προσπάθειά του. Ο συμβολισμός της ιστορίας είναι προφανής. Η Ελλάδα πρέπει να ανορθωθεί, να ανοικοδομηθεί από τα ερείπια και να "πετάξει" στα ουράνια...
 "...-Όχι δεν θα προσπαθήσω πια, είπε ο Νίκος στενοχωρημένος. Δεν είναι αετός αυτός! Τι να κάθωμαι να βασανίζωμαι μ' έναν αετό, που δεν πετά. Και ο θείος του λέγει: -Μπα, Νίκο, θα παρατήσεις το παιγνίδι σου, ύστερα από τόσους κόπους, που εκάναμε; Τόσο εύκολα απελπίζεσαι, επειδή σου παρουσιάσθηκαν δυσκολίες; Έλα, τύλιξε το σπόγγο σου και προσπάθησε πάλι...".


Με τη φωτογραφική ματιά του Δ. Χαρισιάδη 
 
                                   


Αν έχετε χρόνο, διαβάστε και αυτό από το  site του νησιού μας...

 Και για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε και παλαιότερες αναρτήσεις σχετικές με τους χαρταετούς:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου