Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

"Τα Ωραία", Βασίλης Τσιτσάνης, 1948 - Εκτέλεση: Emmy Storms, 2012



To encore της 25χρονης Ολλανδής βιολονίστριας Emmy Storms την 21η Φεβρουαρίου 2012 στο Rotterdam με την "Het Nederlands Studenten Orkest 2012"


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μας συνθέτης διαβαίνει τα σύνορα της χώρας μας.  Ακούστε το "Ατελείωτο" από ορχήστρα Σουηδών δικαστικών (!!!) οι οποίοι έπαιξαν και στη χώρα μας στα Τσιτσάνεια των Τρικάλων, το 1999.


Η μεγάλη μουσική είναι διαχρονική, διαχωρική και διοργανική.


Σονάτα υπό το Σεληνόφως, μέρος τρίτο.


Και ενώ εμείς έχουμε πρακτικά  εγκαταλείψει τα παραδοσιακά όργανα και τη σύνθεση γι αυτά εμπνευσμένων έργων -στα πλαίσια της μαζικής κουλτούρας, καθώς δεξιοτέχνες συνθέτες και ερμηνευτές τα κρατούν ευτυχώς ακόμη ζωντανά-, ο Ισραηλινός Yossi Sassi πειραματίζεται με την νέα του (2011) εφεύρεση, την Bouzoukitara!



Η Μπουζουκιθάρα στο Facebook!

Ακούστε το σε συναυλία.


1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα όλα τα κομμάτια! Και δένουν απίστευτα με τα ακούσματα που ακόμα ηχούν στα αφτιά μου από την εβδομάδα που μας πέρασε… Μια πολυπολιτισμική πανδαισία ήχων, όπου κιθάρες και μπουζούκια ελληνικά, έδεναν τέλεια με τουμπερλέκι και ούτι τούρκικο, ενώ οι γνωστές κρητικές μαντινιάδες πάντρεψαν τη λύρα και το τοπικό βιολί με το τσέλο των Πολωνών και τον αυλό των Ρουμάνων! Μαγεία η γλώσσα της μουσικής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή