Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εντυπωσιακά πλάσματα της Θάλασσας!





Στην προσπάθειά μου να χαλαρώσω λίγο κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από την εντατική δουλειά των τελευταίων ημερών, έψαχνα στο διαδίκτυο να βρω "κάτι" σχετικό με Θάλασσα, αφού μόνο αυτή καταφέρνει να με ξεκουράζει.

Αναζητώντας λοιπόν εικόνες, τοπία, μουσική, ποίηση και γενικά οτιδήποτε νεότερο, σχετικό πάντα με τη μάνα Θάλασσα, ανακάλυψα μια συλλογή από εκπληκτικές φωτογραφίες των Alexander Semenov, Arthur Anker και άλλων επαγγελματιών φωτογράφων ζώων.



Οι φωτογραφίες αυτές με τη συνδρομή βιολόγων και ερευνητών πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο με τον τίτλο "Animal Earth".




Το βιβλίο του Ross Piper θα διερευνά την πολυμορφία στο μέγεθος, στο σχήμα και στο χρώμα των πιο σπάνιων θαλάσσιων οργανισμών του κόσμου που ζουν σε μεγάλα βάθη των ωκεανών...!




Έτσι, θα γνωρίσουμε μια μεγάλη ποικιλία πραγματικά περίεργων ειδών, που ζουν στα σκοτεινά βάθη της θάλασσας και στις πιο αντίξοες συνθήκες. 



Με φόντο το σκούρο της θάλασσας τα πολύχρωμα είδη εκπλήσσουν με την ομορφιά τους κάνοντάς μας να περιμένουμε με αγωνία την έκδοση του βιβλίου στα μέσα Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Thames & Hudson.



Θυμάμαι τα λόγια της διάσημης ωκεανογράφου  Σίλβιας  Έρλ "η βιομάζα στο βυθό μπορεί να υπερβαίνει τη βιομάζα στην επιφάνεια της Γης".



Ίσως τα αιώνια σκοτάδια των βυθών να φιλοξενούν τελικά το μεγαλύτερο και πιο παράξενο οικοσύστημα του πλανήτη μας…


΄΄Ως άνω, ούτως κάτω, ως κάτω, ούτως άνω.΄΄ 

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω πως είναι βέβαιο πως η βιόμαζα στο νερό ξεπερνά εκείνη στη ξηρά και μάλιστα κατά πολύ. Ειδικά αν υπολογίζεις το πλαγκτό. Πανέμορφες εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή