Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ονειρικά πορτραίτα του Antonio Mora!Συνθέτοντας πρόσωπα και τοπία, με ψηφιακή επεξεργασία, ο Ισπανός καλλιτέχνης Antonio Mora δημιουργεί φωτογραφικά πορτραίτα έργα τέχνης!
Γραμμές και γεωμετρία  δένουν σε ένα ενιαίο σύνολο, 

μάτια μετατρέπονται σε αψίδες,


μαλλιά σε σύννεφα,μέτωπα σε κτίρια
Πρόσωπα δημιουργούνται μέσα από κλαδιά δέντρων,
 και εκφράσεις γίνονται ένα με το νερό

ή τον ουρανόΟ Antonio Mora έχει εργαστεί στο παρελθόν για πολλά χρόνια ως σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής στον χώρο του marketing και της διαφήμισης. Μετά από μια μακροχρόνια επαγγελματική πορεία κατέληξε στην πραγματική του κλίση, την μοντέρνα τέχνη.


Τα δημιουργήματα του στοχεύουν στην δημιουργία εικόνων που δημιουργούν μια αίσθηση αισθησιασμού και μυστηρίου.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος: “Δημιουργώ εικόνες που ανοίγουν μια σχισμή στην ατομική και συλλογική μας μνήμη, επιτρέποντας μας, έστω και για μια στιγμή, να δούμε τον εαυτό μας στο βάθος ενός ονείρου”.
2 σχόλια:

  1. Μμμ. Η γυναίκα αντικείμενο, όπως στη διαφήμιση. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν σκεφτεί κανείς πως ο Mora ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο χώρο του marketing και της διαφήμισης, μπορεί να έχεις δίκιο…
    Εξακολουθεί όμως να με εντυπωσιάζει η καλλιτεχνική σύνθεση, με αυτά τα τοπία στη θέση ματιών - κεφαλιού, θυμίζοντάς μου τις πολλαπλές ιδιότητες - ικανότητες της γυναίκας, όπως να περνάει από το "αγκάθι" στο χάδι του κύματος, και να προσαρμόζεται από το όνειρο της Ελεύθερης σκέψης στην πεζή λαβυρινθώδη καθημερινότητα...
    Τροφή για πρωινή… ψυχανάλυση, Κωνσταντίνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή